Chak!!! Hiihihihihi!!!

Assalamualaikum everyone!waddup peepz!!..alhamdulillah..satu lagi online journey saya br bermula..i'm feeling good so far and having my best time in life now..salah satu sbb nye is saya kini dikelilingi oleh family2 yang menyayangi saya..but the most important thing is to be loved by someone yang selama ni byk membantu saya mengharungi hidup yang penuh ngan dugaan nie :)..

Slalunya saya asyik dgn membaca blog individu lain tp hari ni terpanggil utk menghasilkan satu blog utk diri saya sendri..maybe ini bukan blog pertama saya..sblm ni saya dh pun ada satu photoblog..http://mizipasillas.fotopages.com..sy create photoblog ni utk menunjukkan rs kecintaan saya pd photography..kalau nk dilihat dr keistimewaan photography nie..pasti anda ingat ianya adalah satu cara utk kita simpan memori kehidupan yg juga bakal dilihat kembali mungkin anak cucu kita kelak..tp secara spiritualnya photography ini adalah sebuah seni yang penuh dengan 1001 keindahan..x kenal maka x cinta..bila dh kenal mula la berputik rs nk mencintainya..heheheh..so "jiw"!!honestly, photography ni hobby sy...hobby with passion..sbb tanpa passion kita xkn melakukan sesuatu perkara itu dgn sempurna..so utk mendalami ilmu photography nie kita kena ader passion..

Last weekend on saturday sy byk habiskn ms seharian sy merakam detik2 indah majlis persandingan Herrey Badrun bersama pasanganne Nani, he is one of my best friend juga ex-classmate sy semasa di skolah teknik klang. Mcm x sangka plak dia dh pun beristeri..well, masing2 dh makin meningkat usia..jodoh pertemuan pun tuhan dh tentukan..so bila dh smpai seru Ilahi jgn la kita lmbat2kn..kang melepas plak!!!hehehe..jgn jd mcm sy..duit simpanan nk kawin ni pun br takat buku lali..hehehe..apekan daya..masih menuntut..huhuhu...bebalik pd hari perkahwinan herrey, sy sbenarnye dijemput dtg utk capture gambar majlis prnikahan n persandingan as a 2nd OP (official photographer)..OP utk majlis dia plak kawan lama abg kpd herrey ni..sy bersama2 phel n efiz bertungkus lumus slama 2 hari to capture sebanyak mungkin moments utk diabadikan herrey dan pasangan..faizal a.k.a belon plak jd bestman pd ari bersejarah mereka..alhamdulillah, majlis pernikahan n persandingan happening!sgt meriah..bermacam2 ragam n celoteh yg kebykkan nyer dr keluarga sepupu spapat herrey..hilai ketawa mereka trus menggambarkn kemeriahan dan melambangkn betapa eratnye tali persaudaraan antara mereka..bila kita dpt capture digitally suasana ms tu kita sendri dpt rskan kepuasan..sama rs happy:)...well, aper pun Selamat Pengantin Baru Herrey n Nani!Aku doakan kau dan nani kekal bahagia hingga akhir hayat..jgn lupa bgtau kehadiran ahli keluarga br kat kitorang nnt weh!!hehehhee..caiyok!!later aku update several pics yang aku rakam ms hari bahagia diorang..:)till then guys!tunggu nxt post aku plak..

Peace in and Chill out!!



2 comments:

  1. Effyliani's Life

    halusnyer tulisan ... jenuh aku nk membaca

     
  2. fadhel

    wah panjang giler blog nie....chun!!!

     

Post a Comment